Alpaca’s 19 maart 2023

Vorige week is er iets bijzonders gebeurd bij Het DierenRijck, wegens omstandigheden van de eigenaar hebben  4 Alpaca’s en 1 witte Wallaby een nieuw onderdak gekregen bij ons.
Er zijn 2 merries en 2 hengsten die op dit moment moeten wennen aan hun nieuwe omgeving, dieren en personeel.  Om te voorkomen van reproductie worden de 2 hengsten bij de herten gezet, en de 2 merries bij de schapen en geiten.

Vraag: hoe heet een witte kangoeroe?
antwoord einde van het verhaal.

De witte Wallaby is rond 1 ½ à 2 jaar oud roepnaam Buck of Boomer (een mannetje), onze nieuw gast kreeg deze week een nieuw binnenverblijf, later wordt gekeken of we hem samenzetten bij het vrouwtje, de tijd zal het ons leren.

Deze 5 nieuwe dieren worden natuurlijk met liefde verzorgt door alle vrijwilligers.

Er zijn ook 3 nieuwe Indische loop-eenden bij de vijver te zien,
Huub heeft ook een groot schaap van bijna 120 kg ingeruild voor een andere soort schaap van 30 kg om het rustig te houden in het park.

In het grote weiland tussen takken en bomen is een van de witte ganzen aan het broeden, half april tot einde april komen de eieren uit (broedtijd is 4 weken).
De gans legt tot 11 eieren, het nest aan de onderkant is gemaakt van takken, blad, mos en boven het nest met dons die ze zelf uit haar borst plukt.

Antwoord: een witte Kangoeroe heet een Albino.