Parma Kangaroe

  • De parmawallaby

    De parmawallaby (Macropus parma) leeft in het oosten van Australië.
    Vooral grassen en kruiden worden door de parmawallaby gegeten.
    De parmawallaby heeft een lichaamslengte van 45 tot 55 cm en een staart van ongeveer 45 cm lang. Het gewicht bedraagt 3.2 tot 5.8 kg. Mannelijke dieren zijn over het algemeen groter dan vrouwelijke parmawallaby's. De vacht is grijsbruin van kleur, de grijze buik uitgezonderd. Van de nek tot midden op de rug loopt een zwarte streep, alsmede een witte wangstreep. De schouders en de bovenarmen hebben een roodbruine kleur. De lichaamsbouw van de parmawallaby is vergelijkbaar met de meeste andere kangoeroes. De mannetjes hebben geen buidel.
    Het kangoeroe mannetje wordt ‘Boomer’ genoemd, het vrouwtje noemt men een ‘Flyer’.

Parma Kangaroe