Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/dierenrijc/domains/dierenrijck.nl/public_html/media/widgetkit/widgets/lightbox/lightbox.php on line 49

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/dierenrijc/domains/dierenrijck.nl/public_html/media/widgetkit/widgets/lightbox/lightbox.php on line 49

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/dierenrijc/domains/dierenrijck.nl/public_html/media/widgetkit/widgets/lightbox/lightbox.php on line 49

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/dierenrijc/domains/dierenrijck.nl/public_html/media/widgetkit/widgets/lightbox/lightbox.php on line 49

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/dierenrijc/domains/dierenrijck.nl/public_html/media/widgetkit/widgets/lightbox/lightbox.php on line 49

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/dierenrijc/domains/dierenrijck.nl/public_html/media/widgetkit/widgets/lightbox/lightbox.php on line 49

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dierenrijc/domains/dierenrijck.nl/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Kangaroes - Het Dierenrijck Reuver

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/dierenrijc/domains/dierenrijck.nl/public_html/administrator/components/com_zoo/tables/category.php on line 212
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Kangaroes


Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/dierenrijc/domains/dierenrijck.nl/public_html/media/zoo/applications/cookbook/templates/default/_items.php on line 28
Bennet Walliby

Bennet Walliby

De Bennett- of roodnekwallaby

De Bennett wallaby leeft in Oost Australië, Tasmanië, en Nieuw Zeeland.
Wallaby's  zijn buideldieren. De geslachtsnaam Macropodidae en de soortnaam Macropus zijn dan ook afgeleid uit het Grieks en betekenen ‘grote voet ’.
De Bennett wallaby begint pas aan het eind van de dag, in de schemer, te grazen aan de rand van het bos. Pas als het echt donker is, waagt hij zich op open veld. Hij kan gevaar goed horen en ruiken. Hij eet planten: onder andere taaie grassen, kruidachtige bladeren en bladeren.

De Bennettwallaby heeft een grijsbruine vacht, met een witte buik. De zilverkleurige staart heeft een zwarte punt, net als zijn oren, poten en snuit. Hij wordt 70 tot 105 cm lang, en heeft een staart van 60-70 cm. De achterpoten kunnen tot 20 tot 22 cm lang worden. Bij gevaar stampen ze hun voeten.
Bij Wallaby’s noemt men het mannetje ‘Buck’ of ‘Boomer’, het vrouwtje noemt men ‘Doe’ of ‘Jill’. De baby’s en de jonge dieren worden als ‘Joey’ aangeduid.
 
Kangoeroes maken knorrende, hoestende en zuigende geluiden- zij hebben namelijk geen stem. Maar de geluiden die zij wel maken, zijn merkwaardig expressief het hoesten van twee elkaar uitdagende mannen bij voorbeeld klinkt angstaanjagend, de zuiggeluiden die het mannetje maakt tegen zijn uitverkorene, schijnen haar te vermurwen en klinken zelfs voor een mens geruststellend.
Er is een geluid dat mensen die kangoeroes hebben gadegeslagen goed kennen. Dat is het gestamp van de achterpoten van de dieren voor zij verschrikt wegspringen.

Parma Kangaroe

Parma Kangaroe

De parmawallaby

De parmawallaby (Macropus parma) leeft in het oosten van Australië.
Vooral grassen en kruiden worden door de parmawallaby gegeten.
De parmawallaby heeft een lichaamslengte van 45 tot 55 cm en een staart van ongeveer 45 cm lang. Het gewicht bedraagt 3.2 tot 5.8 kg. Mannelijke dieren zijn over het algemeen groter dan vrouwelijke parmawallaby's. De vacht is grijsbruin van kleur, de grijze buik uitgezonderd. Van de nek tot midden op de rug loopt een zwarte streep, alsmede een witte wangstreep. De schouders en de bovenarmen hebben een roodbruine kleur. De lichaamsbouw van de parmawallaby is vergelijkbaar met de meeste andere kangoeroes. De mannetjes hebben geen buidel.
Het kangoeroe mannetje wordt ‘Boomer’ genoemd, het vrouwtje noemt men een ‘Flyer’.