a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Dieren beginnend met L

Lady Amherts fazant

Lady Amherts fazant

Lady Amherts Fazant

De volwassen haan is 100-120 cm lang inclusief de staart van circa 80 cm. Hij is herkenbaar aan zijn zwart en zilvergrijze kop, lange grijze staart en zijn uit rode, blauwe, gele en witte veren bestaande dekkleed. Hij kan deze "cape" oprichten om indruk te maken. De kuif is aan de voorzijde donkergroen en aan de achterzijde rood. De halskraag is wit met zwarte eindzomen.
De hen is minder opzichtig en lijkt enigszins op de hen van de fazant maar heeft geprononceerdere strepen.
In 1828 nam de vrouw van de toenmalige gouverneur van India, Lady Sarah Amherst, twee mannelijke Lady Amherstfazanten mee naar Europa. Vanwege het prachtige uiterlijk van de fazant was iedereen onder de indruk en ze werden naar de lady vernoemd.
Het oorspronkelijke leefgebied van deze Lady Amherst fazant is Zuidwest-China en Birma, waar hij leeft op rotsachtige hellingen op een hoogte van 2000-4000 meter.

Lotharinger

Lotharinger KonijnVan oorsprong komt hij uit Frankrijk bij Lotharingen, ontstaan uit Vlaamse reuzen, forse Franse hangoren en gevlekte slachtkonijnen.


Gewicht  5-9 kilo.
De Lotharinger kenmerkt zich door zijn grote rechtopstaande oren van 16 centimeter lang, daarnaast is het een groot en stevig konijn met een relatief rechte rug. De Lotharinger heeft een (vaak witte) effen vacht, met een anders gekleurde snuit, oren en kringen om de ogen. De donkere vlek in de vorm van een vlinder op de snuit. Op het lichaam een aalstreep, vanaf de oren tot aan de staart, en op elke zijde verschillende stippen die rond horen te zijn. Een rustig konijn. Als huisdier is de kleinere variant van dit ras meer in trek, omdat die niet zo zwaar zijn, en dus makkelijker op te tillen.