a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Dieren beginnend met K

Kerrie Hill schaap

Kerry Hill schaap

Golvende groene heuvels in Wales, vlakbij het plaatsje Kerry in de buurt van Newtown, Montgomeryshire.
Sinds mensenheugens zijn deze ‘”Hills of Kerry” bezaait met opvallende schapen,
wit en zwart getekend, trots,fier en mooi.
De Kerry Hill is een sober en sterk ras dat zich goed aan verschillende voedings-en  weerscondities weet aan te passen. 
Kerry Hill’s zijn gezond,levendig en hebben een goede weerstand tegen ziektes. 
Op gebitten en poten is door de jaren heen streng geselecteerd.
Het schaap heeft een dichte witte vacht en levert zachte wol van zeer goede kwaliteit.
De niet bewolde delen van het dier (kop,oren en  poten  hebben de zwart-wit tekening, een zwarte neus en bek en een scherp gedefinieerde zwart-wit  aftekening  op de  kop en poten.

Kanaries

Kanaries

Kanaries

Kanaries zijn zangvogels die zowel in de huiskamer als in een volière gehouden kunnen worden.
Mannetjes kunnen prachtig zingen. De oorspronkelijke kanarie is grijsbruin met geelgroen van kleur, maar de enorme populariteit van deze vogel heeft geleid tot allerlei kweekvormen. Een tamme kanarie wordt gemiddeld twaalf jaar oud.

De wilde kanarie komt ondermeer voor op de Canarische eilanden en Madeira. Toen de wilde kanarie rond 1478 door de Spanjaarden in Europa werd ingevoerd, is hij waarschijnlijk gekruist met andere vogels, waaronder de kleinere Europese kanarie. Vanuit Zuid-Europa verspreidde de kanarie zich verder naar het noorden. De mannetjes zingen van nature om een vrouwtje (pop) te imponeren. De zang is deels aangeleerd en deels erfelijk. Door gerichte kweek en kruisingen met andere vogels ontstonden de verschillende varianten van de tamme kanarie.

Kwartel

Kwartel

Kwartel

Kwartels behoren tot de familie der fazantachtigen (Phasianidae) in de orde hoenderachtigen (Galliformes). Het zijn de kleinste hoenderachtigen en ze worden geschaard onder de siervogels.

Kwartels zijn levendige, kleine vogels die geschikt zijn om in een groepje in een grote volière of een kwartelhok te houden.  Interessant is dat veel kwartelsoorten nog oorspronkelijk zijn in hun gedrag. Dat maakt hen soms wat schrikkerig, maar met een
rustige benadering kunnen ze vrij tam worden.
Alle kwartels leven overdag vooral op de grond tussen begroeiing. Overigens blijven ze bij dreigend gevaar zo lang mogelijk weggedoken op de grond zitten en vliegen ze pas op het laatste moment op. Aan deze late vluchtreactie hebben zij het gezegde ‘zo doof als een kwartel’ te danken, hoewel ze prima kunnen horen en ook zeer goede ogen hebben.
Kwartels zoeken op en in de grond naar voedsel en daarvoor zijn hun tenen en nagels relatief groot. Om hun veren te verzorgen nemen ze meerdere keren per dag een zandbad. Met hun scherpe en relatief sterke snavel kunnen ze allerlei soorten voedsel eten, ook plantendelen.
Kwartelhanen hebben een opvallend stemgeluid waarmee ze hun territorium verdedigen en hennen over grote afstand lokken. Kwartels nestelen op de grond; de hennen vallen door hun schutkleuren nauwelijks op als ze zitten te broeden.